GYEREKSZOBA-TÉL ***kismvity oldala***
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

 

 


 

 

 
Szereted a Karácsonyt?

Igen imádom, nagyon várom!
Igen, az ajándékok miatt!:)
Igen, a készülődés miatt!
Ez csak egy ünnep!
Nem, de ajándékot kapni szeretek!
Nem szeretem!
Hülyeség a nagy felhajtás...
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Milyen ajándékot szeretnél?

Játékot - még gyerek vagyok
Könyvet, vagy valami kreatív dolgot
Számítógépet, vagy valami műszaki dolgot
Ruhát-cipőt-kiegészítőket
Több mindent:)
Valami kis apróságot
Nem fontos, hogy kapjak ajándékot
Én inkább adni szeretek:)
Úgyse kapok semmi!:(
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Mit szeretsz a Téli oldalon a legjobban???

A Micimackós játékot
A kifestőket
A képeket
A meséket, verseket
Az ötleteket
Mindent:)
Nem is tudom...
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Indulás: 2006-09-13
 
Fenyődíszek készítése

Készítsünk karácsonyfadíszt!


A karácsonyi ünnepeket fõleg a gyerekek várják. Nagy örömet szerezhetünk nekik, ha együtt készítünk díszeket a fenyõfára.
Van olyan család, ahol a karácsonyfát mindig egy színbe öltöztetik. Egyik évben arany, másikban piros, és így tovább. Mások szeretik a vidám, színes díszeket, sőt olyan is akad, aki szívesen készít a gyerekkel díszeket. Most néhány ötletet adunk, hogyan tegye még szebbé a karácsonyfát és meghittebbé a készülődést.

Angyalkás harang

Kedvünk, ízlésünk szerint választhatjuk meg a színét. Minden attól függ, milyen szalvétát választunk.

Alapanyagok, eszközök:
1 db 4,5 cm átmérőjű cserép, natúrszínű akrilfesték, szalvéta, dekupázs ragasztólakk, kb. 1 cm széles natúrcsipke vagy 0,5 cm széles arany szaténszalag, 2 cm átmérőjű kör kartonból, olló, lapos ecset

1. A cserepet lefestjük a natúrszínű festékkel. Míg szárad, kivágjuk a mintát a szalvétából pontosan a körvonalánál. Fontos, hogy kivágás után csak egy réteg maradjon, a többit le kell választani.


2. Ha megszáradt a festék, bekenjük ragasztólakkal a cserepet, majd ráillesztjük a kivágott mintát. Ezután a peremére rátesszük a csipkét vagy a szalagot (kb. 15 cm).

3. A kör közepét kb. 0,5 cm hosszan bevágjuk, áthúzzuk rajta a félbehajtott (kb. 25 cm) csipkét vagy szalagot, majd az aljára csomót kötünk, hogy ne tudjuk kihúzni. Bekenjük ragasztóval a kartonnak azt az oldalát, amelyik érintkezik a cseréppel, és alulról fölfelé áthúzzuk a cserép nyílásán. A tetejére masnit ragasztunk.

Karácsonyi gömb és szív

Ezek a díszek nemcsak szépek, hanem praktikusak is, ugyanis nem törnek.

Alapanyagok, eszközök:
Hungarocell gömb (6 cm átmérőjű) vagy szív, tetszés szerinti anyag (pamutvászonnal könnyebb dolgozni) kb. 20x20 cm, kb. 80 cm szaténszalag, 2 db gombostű, olló, tapétavágó kés, körömreszelő

1. A gömböt és a szívet 4 egyenlő részre osztjuk tollal. A vonalak mentén kb. fél cm mélyen körbevágjuk a tapétavágó késsel.2. Az adott részre úgy helyezzük rá a textilt, hogy mindenhol legalább fél cm-rel elfedje. Fogjuk a körömreszelőt és elkezdjük a vájatba tűrni az anyagot úgy, hogy szép feszes legyen. Ha mindenhol beillesztettük, körbevágjuk az anyagot, és a maradékot még betűrjük.

3. Ha a teljes hungarocellt befedtük, a vágásokra ráfeszítjük a szaténszalagot, melyet gombostűvel rögzítünk a tetején. Ezután masnit hajtunk vagy kötünk, ráhúzzuk a második gombostűre úgy, hogy a színe legyen a gombostű fejénél, majd alá húzzuk a kb. 25 cm-es, a két végénél összefogott szaténszalagot, majd betűzzük a már bent lévő gombostű mellé.

Képeslap emlékbe

A saját kezűleg készített képeslapnak minden rokon, barát, ismerős örülni fog. Az ajándékokat, csomagokat is megjelölhetjük ezekkel a kártyákkal.

Alapanyagok, eszközök:
kék vagy zöld kartonlap (15,5 x 22 cm,) merített papír vagy lenvászon (kb. 8 x 8 cm), szalvéta, dekupázs ragasztólakk, aranyszínű zselés toll, olló, lapos ecset

1. A kartont félbehajtjuk. A merített papírt az általunk elképzelt formára tépjük, vagy a lenvásznat kirojtozzuk.


2. Dekupázs ragasztólakkal ráragasztjuk a kartonlapra, majd a merített papírra vagy a lenvászonra a szalvétát, amit előzőleg pontosan kivágtunk. Fontos, hogy csak egy réteg szalvétát ragasszunk a felületre.

3. Végül a zselés tollal csillagokat rajzolunk a fennmaradó részekre.

Látvány és szöveg: Kökény OrsolyaForrás: Hölgyvilág

 
látogató olvassa a lapot.
 

 
A csúnya, trágár beszédet nem tűröm!!!
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 

 

 

 

 

LETÖLTHETŐ KARÁCSONYI ZENE (MIDI)

 

 

 

 

SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBOOKCLUB - KÖNYVEK, KÖNYVEK, ÉS KÖNYVEK - MYBOOKCLUB    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan! Debrecen, befektetési ingatlanok várnak! Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan!    *****    KÖNYVCLUB - VÁSÁRLÁS, OLVASÁS, AJÁNLÁS, KRITIKA - KÖNYVCLUB    *****    Téged is vár a Darius Lovasközpont! Csatlakozz hozzánk, alapíts istállót és versenyezz a lovaiddal!    *****    Little Corner // portálépítés, portálszépítés, fejlécek, designok és css kódok // Little Corner    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Karácsonyi spin off epizód Annàcska és barátnõi történetébõl és egyéb friss szösszenetek:)    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és aktuális posztjai a blogon:)    *****    Magyarország legnagyobb Demi Lovato rajongói oldala a 28 éves énekes-színésznõrõl!    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és egyéb írásai a blogon    *****    Sniffany esti meséi III. - Pornóellenzõk, goa, ketamin    *****    Hamar itt a KARÁCSONY,minél elõbb rendeljetek születési horoszkópot saját illetve szeretteitek részére, hasznos ajándék!    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek eligazodni, a látottakkal kapcsolatban. Hívj    *****    Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...