GYEREKSZOBA-TÉL ***kismvity oldala***
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

 

 


 

 

 
Szereted a Karácsonyt?

Igen imádom, nagyon várom!
Igen, az ajándékok miatt!:)
Igen, a készülődés miatt!
Ez csak egy ünnep!
Nem, de ajándékot kapni szeretek!
Nem szeretem!
Hülyeség a nagy felhajtás...
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Milyen ajándékot szeretnél?

Játékot - még gyerek vagyok
Könyvet, vagy valami kreatív dolgot
Számítógépet, vagy valami műszaki dolgot
Ruhát-cipőt-kiegészítőket
Több mindent:)
Valami kis apróságot
Nem fontos, hogy kapjak ajándékot
Én inkább adni szeretek:)
Úgyse kapok semmi!:(
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Mit szeretsz a Téli oldalon a legjobban???

A Micimackós játékot
A kifestőket
A képeket
A meséket, verseket
Az ötleteket
Mindent:)
Nem is tudom...
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Indulás: 2006-09-13
 
Készítsünk gyertyát!

A gyertyafény nemcsak az ünnepek velejárója, emelheti baráti összejövetelek vagy meghitt esti órák hangulatát. Elkészítése egyszerű, gyors, szórakoztató és rendkívül látványos, ráadásul kész "művünket" el is ajándékozhatjuk.

A házi öntöde előnye, hogy az elgörbült, csonkig égett gyertyákból új, egyedi és egyéni alkotások születhetnek.   

Mire van szükségünk?

– régi gyertyák;
– színes viasztömbök;
– kanóc (méterben kapható);
– hurkapálca;
– apró fémkarikák, anyacsavar;
– üres, hőre nem lágyuló műanyagpoharak, flakonok;
– tejes, üdítős dobozok, vagy készen vásárolt öntőforma;
– fémlábas;
– konzervdoboz

Gyertyaöntés lépésről lépésre

1. Egy lábasban forraljunk vizet, s állítsuk bele a viaszdarabokkal megtöltött konzervdobozt.
2. Ha a viasz megolvadt, óvatosan öntsük a kanóccal ellátott formába. A kanóc másik, viaszba süllyesztett végére – nehezékként – kössük a kis fémkarikát, vagy csavart.
3. A színeket keverhetjük: színtelen viasz, illetve gyertya hozzáadásával az adott szín világosabb árnyalatát kapjuk.
4. Amennyiben csíkos gyertyát szeretnénk, különböző színű viaszrétegeket öntsünk egymásra, mindig megvárva az előző réteg dermedését. Amennyiben üdítős flakonokat és dobozokat használunk öntőformaként, ollóval vágjunk le annyit belőlük, hogy elérjük a kívánt magasságot.
5. Ha a viasz dermedése, s ezzel együtt járó zsugorodása után nem csúszna ki a formából, sniccerrel (vágókés) vágjuk be, és erőteljes mozdulattal fejtsük le a gyertyáról.
6. A zselés viasz öntési technikája megegyezik a hagyományoséval. Lényeges különbség, hogy csakis üvegformába önthetjük. A zselé – ha színes is – átlátszó lesz.
7. Tegyünk az üvegedény aljába nem éghető tárgyakat: kavicsot, üveggolyót, kagylókat, csigaházat, hosszú fémcsavarokat. A látvány minden esetben impozáns.

Forrás: Nana - Neked szól 
 
látogató olvassa a lapot.
 

 
A csúnya, trágár beszédet nem tűröm!!!
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 

 

 

 

 

LETÖLTHETŐ KARÁCSONYI ZENE (MIDI)

 

 

 

 

SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBOOKCLUB - KÖNYVEK, KÖNYVEK, ÉS KÖNYVEK - MYBOOKCLUB    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan! Debrecen, befektetési ingatlanok várnak! Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan!    *****    KÖNYVCLUB - VÁSÁRLÁS, OLVASÁS, AJÁNLÁS, KRITIKA - KÖNYVCLUB    *****    Téged is vár a Darius Lovasközpont! Csatlakozz hozzánk, alapíts istállót és versenyezz a lovaiddal!    *****    Little Corner // portálépítés, portálszépítés, fejlécek, designok és css kódok // Little Corner    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Karácsonyi spin off epizód Annàcska és barátnõi történetébõl és egyéb friss szösszenetek:)    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és aktuális posztjai a blogon:)    *****    Magyarország legnagyobb Demi Lovato rajongói oldala a 28 éves énekes-színésznõrõl!    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és egyéb írásai a blogon    *****    Sniffany esti meséi III. - Pornóellenzõk, goa, ketamin    *****    Hamar itt a KARÁCSONY,minél elõbb rendeljetek születési horoszkópot saját illetve szeretteitek részére, hasznos ajándék!    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek eligazodni, a látottakkal kapcsolatban. Hívj    *****    Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...